6 fejl du begår under bruseren

Ja, du læste rigtigt, mens du står under det dampende varme vand i bruseren, begår du med garanti mindst én af de nedenstående 6 fejl, som har betydning for din naturlige skønhed. Man skulle jo eller mene, at det ikke var svært at tage et brusebad, men for mange er virkeligheden, at det daglige bad slider på håret og giver tør hud.

Men det kan nu blive en saga blot, hvis du læser med videre herunder og lærer, hvilke 6 fejl du begår under bruseren.

#1 Hårkur uden balsam

Du har sikkert mange gange været god ved dig selv og dit hår og brugt en hårkur, men huskede du også efterfølgende at forsegle dit hår med en god balsam? Ja, selvom det lyder som dobbeltarbejde, så plejer din hårkur kun håret, mens sammenlukningen af hårstrået skal klares med balsam umiddelbart efter.

#2 Bader i alt for varmt vand

Åh ja, findes der noget dejligere efter en stressende arbejdsdag end at slappe af et glohedt og dampende brusebad? Det er utroligt skønt, men det synes hverken din hud eller dit hår bare ikke. Begge dele lider under den varme temperatur, som åbner hudens porer, hvilket forhindrer den i at holde på de naturlige fedtstoffer, mens håret udtørres og bliver kruset af det varme vand. Sku ned for varmen og du vil blive belønnet med mere glansfuldt hår og mindre tør hud.

#3 For lange bade

Du havde nok regnet den ud efter fejl 2, og jo, ligesom din hud og dit hår ikke kan lide de meget varme bade, så kan de heller ikke lide de lange. Både hud og hår udtørres, så sørg for at holde badet til mindre end 10 minutter.

#4 Vasker hår hver dag

I forlængelse af den tredje fejl kommer denne. Rigtig mange har det nemlig med at vaske deres hår, hver gang de bader, hvilket for de fleste jo er hver dag. Men den hyppige vask tærrer på håret og udtørrer det og på samme tid også din hovedbund, hvilket på sigt kan resultere skæl. Faktisk anbefaler nogle frisører, at du kun vasker dit hår én gang om ugen. Uanset så kan det være en god idé, at give sit hår en pause fra vandet engang imellem og i stedet bruge en tørshampoo.

#5 For meget sæbe

Alt for store mængder sæbe er heller ikke godt for din hud. Sæben fjerner hudens naturlige fedtstoffer, og får den til at udtørre og leder i værste fald til kløe og irritationer.

#6 Det sker der, når du barberer dig uden balsam

Når du er i bad, bliver dine kropshår bløde, hvorfor det er ideelt at barbere sig under bruseren. Dog kan huden få en lidt gummiagtig overflade, når den bliver våd, hvilket et barberblad ikke ordentlig kan glide på. Risikoen for at skære sig selv øges betragteligt, hvilket du måske allerede har erfaret? En smart trick er at bruge resterne af hårbalsamen som en slags barbergel. Det får barberhøvlen til at glide nemmere over huden, og efterlader den blød.

Tak til Danish Skin Care

Denne artikel er blevet udarbejdet i samarbejde med Danish Skin Care, som er eksperter i hudpleje. Deres lækre kvalitetshudplejeserie kan hjælpe dig med en lang række hudproblemer, blandt andet rosacea.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*